Tervetuloa juhlavuoden päättävään miniseminaariin Kouvolaan  22.11.

Mielenkiintoiset luennoitsijat 

Sukututkija neuvoo ja opastaa

Lounas á la puheensorina

 

Web-300px-Anneli ilonen

ANNELI ILONEN

Kannaksen evakko Anneli Ilonen on todellinen karjalainen tervaskanto. Hän väitteli viime vuonna tohtoriksi 82-vuotiaana aiheesta Rajan lapset – identiteettityö kannaksen evakkojen sukupolvissa.

Jääskeläisten juhla- ja muistovuoden päättävä luento tuo esille karjalaisten evakkojen karut, mutta kutkuttavat kokemukset niin menetetystä Karjalasta kuin uusilta kotiseuduiltakin Suomesta. Hersyvä Anneli valloittaa!

Lue lisää 
 

Webjens nilsson

JENS NILSSON

Sukututkimusharrastus kasvattaa suosiotaan koko ajan ja internet on tuonut sukututkimuksen kotisohville. Karjalan Liiton sukututkija Jens Nilsson (vas.) opastaa sekä kokeneita sukututkijoita että aloittelijoita harrastuksen saloihin.

Lue lisää

 

 


Webraakel 001711

RAAKEL KUUKKA

Opastettu kierros Raakel Kuukan taidenäyttelyyn.

Kouvolan taidemuseon intendentti Sanna Ojanne kertoo klo 16-17 Kuukan valokuvien tarinat ja valottaa niiden taustoja. Näyttelyluettelossa on hänen kirjoittamansa artikkeli, joka käsittelee asemasodan vaiheita.

Kuvataiteilija, valokuvaaja Raakel Kuukka pohtii jääskeläisiä juuriaan  ja oman suvun vaiheita näyttelyssään Kouvolan taidemuseo Poikilossa.
Näyttelyn aihepiiri liikkuu karjalaisesta evakkomatkasta ja kymenlaaksolaisesta kotipihasta maailman suuriin kysymyksiin.

Jääskeläisyys näkyy valokuvissa symbolisesti ja konkereettisesti. Raakel on käynyt äitinsä kotipaikassa Lottolassa ja tuloksena on lumoavaa Jääskeä omenapuiden kukkiessa. Esillä ovat evakkomatkassa kulkenut punainen kaappi ja isän asemasodan aikana veistämät rasiat.

Lue lisää
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ilmoittautumiset ruokailijamäärän ja kokoustilavarausten takia
viimeistään 7.11. osoitteeseen mervilatvala@hotmail.com tai
puh. 045 634 1478


Kokonaishinta 20€ sis. tulokahvit, lounaan, seminaarin, sukututkijan palvelut sekä taidenäyttelyn pääsymaksun ja opastetun kierroksen.

Pelkkä seminaari klo 14-17.00 (ilman lounasta ja kahvia) 10€.


Maksu käteisellä Kouvola-talossa.