Karjalaisuus on elämän eliksiiri


Riitta Uosukainen on ollut Jääski-seuran hallituksessa seuran perustamisesta 1984 lähtien. Kolmen vuosikymmenen kokemuksella hän näkee Jääski-seuran tulevaisuuden valoisana.

- Mie näen tässä saman tilanteen kuin uuden pääministerin valinnassa, että meidän täytyy ottaa nyt uudet tekniikat ja toimintatavat käyttöön seurassakin. Alexistakin sanotaan vähän epäillen, että "Se tviittailee". Minä sanon, että ”Hyvä niin, koska minä en! Mehän täydennetään toisiamme”. 

- Uudet toimintatavat eivät vie pois yhteisiä kohtaamisia tai seuran lehteä. Ne voivat olla harvakseltaan. Ja onhan siinä sekin mahdollisuus, että syntyy halu nähdä, minkälainen ihminen netissä kirjoittelee tai tviittailee, meilailee tai bloggailee.

Riitta Uosukainen kiittää seuratoiminnassa mukana olleita, vanhempia ikäluokkia.

- He ovat tehneet valtavan työn niinä ankeina, kieltämisen vuosina ja pitäneet lippua korkealla. He perustivat seuran kolmeen kertaa ja se työ kantaa hedelmää!


Sunnuntaina valtioneuvos Riitta Uosukainen pitää Pääjuhlassa ” Puheen Jääskelle”.

- Vuoksenlaakso oli ennen sotia Suomen Ruhr. Oli Ovako, Outokumpu ja energialaitokset. Sieltä tulivat rahat, oppi ja sivistys, hän muistuttaa.

Juuret Jääskessä Pääjuhla sunnuntaina 10.8. klo 14.00 Kulttuuritalo Virran Karelia-salissa