Tavataan Imatralla -juttusarja

Tässä juttusarjassa tapaat Juuret Jääskessä -juhlien esiintyjiä.

Rebekka Raakelweb

RAAKEL KUUKKA
Valokuvataiteilija

Valokuva on hiljalleen noussut kuvataiteen keskiöön. Yksi uranuurtajia suomalaisen valokuvataiteen kentällä on jääskeläistaustainen Raakel Kuukka.

Kuukka on kuvannut usein perheensä ja lähipiirinsä historiaa: muistoja ja niiden kautta eläviä jännitteitä. Kuukan ajallinen ja teemallinen jana ulottuu karjalaisesta evakkomatkasta suuren maailman ihmisvirtoihin.

Raakel Kuukka on tuonut valokuvaan suomalaisafrikkalaisten kulttuurien kohtaamisen. Kun Kuukan Rebekka-tytär pukeutuu Kymenlaakson kansallispukuun vaihtaakseen sen sitten batiikkivärjättyyn ghanalaiseen asuun, katsoja näkee kahden kulttuurin arkiset ulottuvuudet.

- Karjalaisuus liittyy kaikin tavoin lapsuuden perheeseeni ja sukulaisiin. Yhdessä olemme karjalaisia. Meillä on tapaamisia ja retkiä suvun kanssa, olemme mm. käyneet useamman kerran  kotiseutumatkalla Jääskessä, kertoo Raakel Kuukka.

Lue koko haastattelu Jääskeläinen 2014 –lehdestä. Lehti on ostettavissa Juuret Jääskessä –juhlassa sunnuntaina 10.8. á 15€. Ennakkotilaushinta 12€ mervilatvala@hotmail.com

Raakel Kuukan valokuvataidenäyttely on esillä Kulttuuritalo Virran aulatiloissa sunnuntaina 10.8.

http://www.kuvataiteilijamatrikkeli.fi/fi/taiteilijat/2006